Ressenya: Educar per al col·lapse, de Jordi Marín i Monfort

 Ja podem trobar a les llibreries un títol que ens avisa del futur del que se'ns ve als centres educatius i el que ens tocarà fer.

Podem llegir a la revista Mètode que "Educar per al col­·lapse ... és una denúncia de com la societat en què vivim sacrifica la vida als beneficis comercials. Es tracta d’una conseqüència del sistema capitalista, que fa que les empreses només pensen en criteris de màxima productivitat i els ciutadans visquem en un hedonisme consumista perpetu sense que es tinga en compte la catàstrofe ecològica a què ens aboca aquest model."

Des de la Veu dels llibres se'ns insinua que "L’autor ... adverteix que cavalquem cap al col·lapse en la segona meitat del segle XXI per la suma de diverses crisis: climàtica, energètica, digital, social o per la pèrdua de diversitat. Marín ens alerta que, si no sorgeix una resposta global ràpida i eficient, la nostra civilització canviarà i donarà pas a una altra societat a la qual la humanitat s’haurà d’adaptar de manera forçada."

Des del llibre s'afirma que "Des del món educatiu no podem ser simples espectadors d'aquests canvis, sinó que tenim la responsabilitat de preparar totes i cadascuna de les generacions que passen per les nostres aules per a un  futur que no serà tal com es dibuixa des de certs sectors. Quins coneixements i quines eines seran les que necessitarà el jovent per a adaptar-se a aquest futur? Va la comunitat educativa (administració, docents, famílies) en la direcció adequada?"


 Amb Educar per al col·lapse Jordi Marín reflexiona sobre l'actitud amb  què l'àmbit educatiu hauria d'afrontar aquest escenari i convida tothom a participar obertament d'un debat tan necessari com urgent.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

11F, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència 2021